OverMarkt 10

Met het aanhouden van deze ogenschijnlijk eenvoudige naam wordt recht gedaan aan de geschiedenis van het eeuwenoude pand waarin het huidige horeca-etablissement zich bevindt. Op de locatie van dit pand stond namelijk al vanaf de middeleeuwen de zogenaamde Grauwe Toren.

Dit beeldbepalende gebouw torende boven de andere gebouwen uit en had rijk geornamenteerde gevels met gotisch maaswerk. De toren is in de loop der eeuwen in verval geraakt en uiteindelijk in de achttiende eeuw afgebroken. Desondanks is de indeling van het huidige pand nog identiek aan de plattegrond van de toren van destijds.

De huidige vorm van het pand dateert uit 1779, waarbij de voorgevel met winkelpui omstreeks 1870 is gewijzigd naar de huidige toestand. De gevels van het pand verkeren nu dus nog steeds in een nagenoeg authentieke toestand, zowel wat betreft pleisterwerk, natuursteen en een deel van het houtwerk.

Genieten in hartje Roermond
Anno nu kunt u in dit historische pand in een strak en modern ingerichte bar genieten van een heerlijk kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai, lunchgerechten en heerlijke steaks. Laat u verwennen.

In het kort
• Historisch pand
• Centrale ligging in Roermond
• Een uitgebreide lunchkaart
• Ruime keuze aan heerlijke steaks
• Gratis draadloos internet

Bekijk de menukaart of plaats direct uw reservering.

Reserveren

Volg Markt 10 ook op Facebook!